+359 884 287627 malykzograf@malykzograf.com

С огромна тъга в сърцата ни, екипът на фондация „Малък Зограф“ Ви съобщава, че през тази година ни напусна нашия почетен президент и съосновател на фондацията – Пепа Боянова. В знак на нашата любов и благодарност към нея, както и уважение към нейния принос в развитието на младите таланти в изобразителното изкуство в България и по света, ще Ви споделим малка част от нейния жизнен път и делото й. В допълнение, тази година решихме да връчим и още една специална награда на Световен конкурс за детска рисунка 2021 – СПЕЦИАЛНА НАГРАДА „ПЕПА БОЯНОВА“.

Освен почетен президент и съосновател на фондация „Малък 3ограф“ Пепа Боянова бе и известен български художник и доказал се преподавател по изобразително изкуство на деца. Своето художествено образование придобива в НУПИД „Акад. Дечко Узунов“ – гр. Казанлък, а по-късно и в Великотърновски университет „Св. св.Кирил и Методий“ Пепа Боянова организира множество самостоятелни изложби през годините, но своето истинско призвание и мисия открива във възпитанието и преподаването на малките таланти. Тя посвети 40 години от живота си на тази своя любов към децата и към изкуството. Пепа Боянова подготви хиляди талантливи деца, които достойно заеха своето място в редиците на най-добрите български художници, дизайнери и архитекти!

И макар вече да не е измежду нас, вярваме, че Пепа ни завеща много, завеща ни таланта си в своите творби и в творбите на нейните ученици. Поклон пред светлата й памет!

Екипът на фондация „Малък 3ограф“

Тя бе светлина в тъмнината и Бог я покани да възпитава ангелите на небето.

Иван Иванов Управител на фондация „Малък 3ограф“